Recept: Havrekakor med nougat
RECEPT
av:
Lenah Hedéen
Ingredienser
250 g smält margarin
3 dl socker
ca 8,5 - 9 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl sirap
3 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
1 förp nougat
Instruktioner
Smält smöret och blanda sedan ner alla ingredienserna i en skål.
Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda kakan i ca 200 grader ungefär 10-12 min. Checka kakan då och då och se till att
den inte blir bränd!
Ta ut kakan och skiva med osthyvel nougaten medan kakan
fortfarande är varm. Chokladen ska smälta. Låt sedan kakan svalna
och skär upp i önskad storlek. Klart!Havre
Havrekakor
av:
Lenah Hedéen (mod. efter Gunvor Karlssons recept)
Ingredienser
250 g smält margarin
3 dl socker
ca 8,5 - 9 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl sirap
3 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
1 förp nougat
Instruktioner
Smält smöret och blanda sedan ner alla ingredienserna i en skål.
Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda kakan i ca 200 grader ungefär 10-12 min. Checka kakan då och då och se till att den inte blir bränd!
Ta ut kakan och skiva med osthyvel nougaten medan kakan fortfarande är varm. Chokladen ska smälta. Låt sedan kakan svalna.
Skär upp i önskad storlek. Klart!
KOMMENTARER
Trackback