Tips på grönödiskt god smörgåstårta!

Detta var smörgåstårtan som Niclas önskade sig när han fyllde år :)
Recept:
Innehåll
2pkt Rasker (mörkt "rost-bröd")
2pkt Rasker (mörkt "rost-bröd")
1 tub majonäs (går att välja lätt-majo om så önskas)
En liten skivbar leverpastej - ta större frp vid önskemål om mer pålägg
En liten skivbar leverpastej - ta större frp vid önskemål om mer pålägg
2x ca 200g räksallad
Smör
Dekoration
5 dl grädde
5 dl grädde
Majonäs
Räkor & Lax
Dill & Citron
Skinka & Ost
Gurka, Tomat & Sallad
Instruktioner
Lägg upp brödet på serveringsfatet. Gör tårtan i önsvärd storlek - minns bara att större tårta kräver mer bröd och ingredienser! Tårtan jag gjorde här var 4x2,5 bröd. Man kan riva/klippa brödet i önskvärd form för att göra olika storlekar & former.
Smöra sedan brödet lätt. Ha på ett lager med majonäs - ju mer majonäs, desto "fylligare" tårta. Ta ej för lite - risken är att tårtan blir torr! Ha sedan på leverpastejen som är skivad i jämna skivor så den täcker hela tårtan. Lägg därefter på nästa "våning" med bröd. Upprepa proceduren med smöret & majonäsen.
Fördela sedan räksalladen över tårtan och lägg sista "våningen" med brödet ovanpå. Samma procedur med smöret & majonäsen.
Vispa grädden och fördela jämt över hela tårtan. Ta gärna lite extra överallt, så dekoreringen fastnar. Dekorera sedan efter eget tycker och smak! Kan använda andra ingredienser till pålägget också, bara fantasin sätter gränserna! Lycka till!
Smöra sedan brödet lätt. Ha på ett lager med majonäs - ju mer majonäs, desto "fylligare" tårta. Ta ej för lite - risken är att tårtan blir torr! Ha sedan på leverpastejen som är skivad i jämna skivor så den täcker hela tårtan. Lägg därefter på nästa "våning" med bröd. Upprepa proceduren med smöret & majonäsen.
Fördela sedan räksalladen över tårtan och lägg sista "våningen" med brödet ovanpå. Samma procedur med smöret & majonäsen.
Vispa grädden och fördela jämt över hela tårtan. Ta gärna lite extra överallt, så dekoreringen fastnar. Dekorera sedan efter eget tycker och smak! Kan använda andra ingredienser till pålägget också, bara fantasin sätter gränserna! Lycka till!
KOMMENTARER
Trackback